"Aki nem látta a Tengert, nem látta a Világot!"

Homepage | Contact

Programajánló

BÚVÁR TANFOLYAMOK


Tanfolyamokat folyamatosan inditok, melyekhez minimum 2 fő jelentkezése szükséges.

Legközelebb induló tanfolyam előre láthatóan 2013. július Szeged alapfokú nyílt vízi búvártanfolyam, melyre a jelentkezéseket legkésőbb július 15-ig várom.

-Szabadtüdős búvártanfolyam  
A szabadtüdős merülések alkalmával a búvár a kisebb mélységek világát fedezheti fel. A légzőkészülék nélküli merülések javítják fizikai kondíciónkat, vízbiztonságunkat és merülési technikánkat. A légzőcső rendszeres használata segíti a helyes légzéstechnika elsajátítását.

-Gyermek búvártanfolyam  
Minden 8-10 év közötti gyermek, aki tud úszni, jó a vízbiztonsága, s a szülei (gondviselői) hozzájárulnak, UEF Gyermek búvár tanfolyamot végezhet. Ez a minősítés kizárólag búvároktatóval, vagy merülés vezetővel végrehajtott uszodai merülésekre jogosít, maximum 3 m mélységig.

-Haladó gyermek búvártanfolyam  
Azok a 10-12 év közötti gyermekek, akik már természetes vizekben is szeretnének búvárkodni, jelentkezhetnek a UEF Haladó Gyermek búvár tanfolyamra. (Az úszástudás, a jó vízbiztonság és a szülői hozzájárulás itt is szükséges.) Ez a minősítés már nyílt vízi merülésekre is jogosít, oktató vagy merülés vezető kíséretében, maximum 5 m mélységig.

-Junior búvártanfolyam  
A gyermekek képzésének legmagasabb szintje a Junior nyílt vízi búvár tanfolyam. Ide várunk minden 12. életévét betöltött, jól úszó és jó vízbiztonsággal rendelkező gyermeket. Ez a tanfolyam megegyezik a UEF Nyílt vízi búvár minősítés megszerzésére irányuló oktatással, azzal a különbséggel, hogy a minősítést megszerzett gyermek csak oktatóval vagy merülés vezetővel merülhet, legfeljebb 10 méter mélységig.

-Alapfokú nyílt vízi búvártanfolyam  
A légzőkészülékes tanfolyamok sorában ez az első, amely azonban már önálló merülésre készít fel. (Az önállóság természetesen azt jelenti, hogy minimálisan két búvár merül együtt, ezt hívjuk merülőpárosi rendszernek.) A tanfolyam sikeres elvégzése után alapfokú,- haladó,- mentőbúvár társsal, merülés vezetővel, vagy búvároktatóval 18 m-ig jogosult merüléseket végezni. A tanfolyam elméleti óráin elsajátítjuk azt a minimális alapot, ami szükséges a biztonságos, gondtalan búvárkodáshoz. Tanulunk röviden búvártörténelmet, hogy lássuk, honnan jöttünk. Megismerkedünk a felszerelésekkel. Megtanuljuk a merülések fizikáját, egészségügyi vonatkozásait. Különböző merülési helyzeteket szimulálunk, áttekintjük a lehetséges színhelyeket, ahol búvárkodhatunk, beszélünk az élővilágról, és nem utolsó sorban annak védelméről. Uszodai körülmények között gyakoroljuk be a felszerelés kezelését, a lebegés súlytalan állapotában való úszást. A tanfolyamot a nyíltvízi merülések zárják, ahol tovább mélyítjük ismereteinket, immáron egy szép tó vizének életközösségét megfigyelve.

Az alapfokú tanfolyam a következőkből áll:
• Elméleti foglalkozás (20-22 óra, ez 7 alkalmat jelent)
• Uszodai képzés (4 alkalom)
• Nyílt vízi merülések (2 egymást követő napon 2-2 merülés). Vizsgát tenni itthon és külföldi túráinkon egyaránt van lehetőség.

A tanfolyam ára: 55.000 Ft
A tanfolyami díj a következőket tartalmazza:
• Tananyag (tankönyv, merülési napló, CD)
• Elméleti foglalkozások
• Uszodai belépő
• Tavi belépő
• Teljes felszerelés a gyakorlati foglalkozásokhoz
• Palacktöltés
A díj nem tartalmazza a foglalkozások helyszínéhez való odajutást, az esetleges külföldi nyíltvízi merülések pluszköltségét.

Tanfolyam megkezdésének feltételei:
• Betöltött 14. életév
• Úszni tudás
• Egészségügyi alkalmasság (az első vizes foglalkozásig ráér megszerezni az igazolást)
• 2 színes fénykép

-Haladó nyílt vízi búvártanfolyam  
A tanfolyamon megismerkedünk elméletben, és gyakorlatban egyaránt a hajós, a roncskörüli, az éjszakai és mélymerüléssel, elmélyítjük ismereteinket a víz alatti tájékozódás terén. A tanfolyam sikeres elvégzése után haladó,- mentőbúvár társsal , merülés vezetővel, vagy búvároktatóval 30 m-ig jogosult merüléseket végezni.

A tanfolyam ára: 35.000 Ft

A tanfolyami díj a következőket tartalmazza:
• Tananyag (tankönyv, CD)
• Elméleti foglalkozások
• Tavi belépő
• Teljes felszerelés a gyakorlati foglalkozásokhoz (4 nyíltvízi merülés)
• Palacktöltés
A díj nem tartalmazza a foglalkozások helyszínéhez való odajutást, az esetleges külföldi nyíltvízi merülések pluszköltségét.

Tanfolyam megkezdésének feltételei:
• Betöltött 16. életév
• Bármely búvároktatási rendszerben megszerzett alapfokú búvárminősítés
• Bejegyzett, és igazolt 20 db nyíltvízi merülés
• Egészségügyi alkalmasság
• 2 színes fénykép

-Mentőbúvár búvártanfolyam  
A tanfolyam anyaga egyszerűen összegezhető: ön- és társmentés. A foglalkozások során persze ennél lényegesen többet tudhatsz meg. Részletesen tárgyaljuk a lehetséges felszerelés problémákat, az egészségügyi kérdésekben is mélyre hatolunk, mentési helyzeteket szimulálunk, megismerkedünk egy elveszett búvár keresésével kapcsolatos megfontolásokkal, és még folytathatnám a sort. Kötelező uszodai foglalkozásra nincs szükség, közös döntés eredménye, hogy azzal, vagy anélkül megyünk el nyíltvízre, ahol két napon át a gyakorlatba is átültetjük a megtanultakat.

A tanfolyam ára: 65.000 Ft

A tanfolyami díj a következőket tartalmazza:
• Tananyag (tankönyv, CD)
• Tavi belépő
• Palacktöltés
• Egészségügyi- és oxigénes tanfolyam
A díj nem tartalmazza a foglalkozások helyszínéhez való odajutást, az esetleges külföldi nyíltvizi merülések pluszköltségét.

Tanfolyam megkezdésének feltételei:
• Betöltött 18. életév
• Bármely búvároktatási rendszerben megszerzett haladóbúvár minősítés
• Bejegyzett, és igazolt 50 db nyíltvízi merülés
• Egészségügyi alkalmasság (tanfolyam ideje alatt elégséges megszerezni)
• Teljes, saját búvárfelszerelés (ha nincs, bérlés megoldható, de erősen ajánlott a saját felszerelés!)
• 2 színes fénykép

-Merülésvezetői tanfolyam
A képzési szintek közül az első, amellyel már munkát is vállalhatsz. Önállóan, foglalkozásszerűen vezethetsz merüléseket bárhol a világon, dolgozhatsz oktató mellett, mint szakképzett asszisztens. Komoly, felelősségteljes munka ez, melyet megfelelő előkészítés, tanulás után lehet csak jól ellátni, ez magyarázza a tanfolyam meglehetős összetettségét. Ha érdekel, örömmel fogom venni leveled, telefonod, mely után személyes találkozó alkalmával derítünk fényt a pontos részletekre. Ez a találkozó természetesen ingyenes, nem kötelez semmire.

SPECIALÍTÁSOK

-Mélymerülő tanfolyam  
Különleges mélységi merülésnek számít minden 30 és 40 m közötti tartományba történő lemerülés. Van-e ésszerű indoka a 30 m-re, vagy az annál mélyebbre történő merüléseknek? Természetesen igen! Számos tengeri élőlény, köztük látványos nagy halak, csak ilyen mély régióban kutathatók fel. Jónéhány roppant érdekes hajóroncs feltárása szintén csak nagyobb mélységekben lehetséges. Deep Diverként merülhető mélységi határaid úgy terjednek ki, hogy elsajátítod mindazt a szaktudást, amely a nagy mélységekbe történő lemerülés ésszerű kockázati határait megtanítja felismerni, és elfogadhatóan biztonságossá teszi mélységi búvárkodásodat. Amikor a búvár készen áll új ismeretek befogadására és a fenti kérdés egyre gyakrabban fogalmazódik meg benne, eljött az idő egy Mélymerülő búvártanfolyam elvégzésére. Az oktatás során a tanulók megismerkednek a dekompressziós merülés veszélyeivel, annak megtervezésével és biztonságos kivitelezésével, megtanulják a technikai felszerelés használatát, megterveznek és lebonyolítanak két mélymerülést.
A tanfolyam ára: 30.000 Ft.

-Szárazruhás búvártanfolyam  
Ahogy a búvár tapasztaltsága és merülésszáma nő, úgy lesz egyre fázósabb a merülés alatt. Ha pedig ez gyakori merülésekkel párosul, akkor érdemes megfontolnia a száraz ruha használatát. A búvártanfolyam során a tanulók megismerik a különböző tipusú száraz búvárruhákat, ellenőrzött körülmények között begyakorolják a merülés közbeni használatát és megtanulják a karbantartás fogásait.
A tanfolyam ára: 28.000 Ft.

-Éjszakai búvár tanfolyam  

-Roncsbúvár tanfolyam  
"Nincs hátborzongatóbb tapasztalat, mint elúszni egy hajóroncs felett." - Clive Cussler Átlagos tapasztalattal rendelkező búvárként is bizonyára merültél már kisebb-nagyobb hajóroncsnál, többször körbeúsztad a fedélzetet, bevilágítottál a réseken, ablakokon, megcsodáltad a rendkívül gazdag élővilágot, hisz egy roncs mesterséges zátonyként is működik, lakhelyet, életteret adva számtalan élőlénynek. A búvártevékenységek közül kétség kívül a roncsmerülés az egyik legnagyobb élményt nyújtó kaland, de alapos és sokoldalú felkészültséget igénylő kihívás is egyben. A tenger a történelem emlékeinek egyik legnagyobb tárháza, kezdve az ókori mediterránum hajóitól egészen a II. világháború és a modern kereskedelmi hajózás rekvizitumaiig. Ebbe a természetes múzeumba válthatsz belépőjegyet a roncsmerülő búvár (Wreck Diver) tanfolyam elvégzésével. Wreck Diverként megismered és képes leszel alkalmazni a roncsokon történő merülés tervezésével, technikájával és a különleges eljárásokkal kapcsolatos szabályokat. Az oktatás során megismerhetők a roncsok típusai, keletkezésük okai és a keresési technikák. A roncsmerülés egyedi eljárásainak megismerése és elsajátítása.
A tanfolyam ára: 30.000 Ft

-Jég alá merülő tanfolyam  

-Nitrox tanfolyam  
Merülni nemcsak sűrített levegővel lehet. A technikai búvárok sokfajta légző gázt használnak, de mi kedvtelési búvárok is félretesszük időnként a levegőt, hogy nitrox gázkeveréket lélegezzünk. Persze ehhez meg kell tanulni, hogy mi is ez, miért előnyös a használata, hogyan tervezzünk merülést, hogy ellenőrizzük a betöltött gázkeveréket, és így tovább.
A tanfolyam elméleti képzésből, és 2 nyíltvízi merülésből áll.
A tanfolyam ára: 30.000 Ft

OKTATÓI TANFOLYAMOK

-Búvároktatói tanfolyam  
Merülésvezetők, és más rendszerben végzettséget szerzett búvároktatók jelentkezhetnek oktatói tanfolyamra. Sikeres vizsgát követően önállóan tarthatsz tanfolyamokat merülésvezetői szintig, vezethetsz bemutató merüléseket, dolgozhatsz búvárbázisokon szerte a világon. A tanfolyamra való jelentkezés - csakúgy, mint a merülésvezetőin - személyes találkozóval indul, ha kedvet érzel ehhez a hivatáshoz, kérlek keress meg!